Onze chiropractische aanbeveling om uw lever te reinigen

Heeft u last van een slechte spijsvertering, vermoeidheid, huidproblemen of rusteloosheid, maar heeft u hier tot nu toe nog geen aanwijsbare reden voor kunnen vinden? Het kan zijn dat uw klachten veroorzaakt worden door een ophoping van afvalstoffen in uw lever. Het reinigen van uw lever kan in dit geval een oplossing bieden!

Bent u benieuwd wat het reinigen van de lever inhoud en hoe dit kan bijdragen aan het verminderen van uw klachten? In dit artikel geven we meer informatie over een leverreiniging en de 1-daagse ZenCleanz Forgive kuur.

We kijken eerst naar de reden waarom deze kuur u kan helpen, wat doet de kuur precies en hoe reageert het lichaam hierop?

De functies van de lever

De lever is een van de belangrijkste organen in het lichaam. Het orgaan bevindt zich boven in de buik net onder de longen. De lever heeft veel verschillende functies. De drie belangrijkste functies zullen hieronder kort worden toegelicht.

Productie van eiwitten
In de lever worden eiwitten geproduceerd. Eiwitten zijn belangrijke stoffen in het lichaam die onder andere worden gebruikt voor het opbouwen van weefsels in het lichaam. Spieren bestaan bijvoorbeeld voor een groot deel uit eiwitten. Daarnaast worden ze gebruikt voor het vervoeren van stoffen door het lichaam. Tot slot hebben eiwitten een belangrijke rol bij het overbrengen van signalen in het lichaam.

Productie en opslag van energie en brandstoffen
De lever speelt ook een grote rol bij de productie en de opslag van energie en brandstoffen. Dit doet het orgaan door vetten en suikers uit het eten te halen en deze vervolgens om te zetten in brandstoffen. Deze energie is onder andere nodig om te kunnen bewegen en wordt gebruikt voor het opbouwen en vervangen van structuren in het lichaam en het warm houden van het lichaam.

Verwerking en afvoer van afvalstoffen
Het lichaam produceert veel afvalstoffen. Een voorbeeld hiervan is melkzuur, een afvalstof die ontstaat bij verbranding in de spieren. Deze afvalstoffen worden uit het bloed gefilterd door de lever. Een deel van de afvalstoffen worden afgevoerd naar de darmen en een deel wordt door de lever bewerkt om vervolgens hergebruikt te worden.

Waarom wij u adviseren uw lever te reinigen

Eén van de functies van de lever is het verwerken en het afvoeren van afvalstoffen. Door een hoge belasting op de lever door bijvoorbeeld zwaar voedsel of alcohol, kunnen de afvalstoffen zich gaan opstapelen in de lever. Hierdoor functioneert de lever minder goed en kan dit klachten met zich mee brengen zoals:

  • een slechte spijsvertering
  • huidproblemen
  • vermoeidheid
  • rusteloosheid
  • prikkelbaarheid
  • hoofdpijn

Wanneer u last heeft van een of meerdere van deze symptomen? Dan raden onze chiropractoren u aan om uw lever te reinigen.

RSI Symptomen

Reinig uw lever met de ZenCleanz Forgive kuur

Het reinigen van de lever kan met de ZenCleanz Forgive kuur. Deze kuur duurt slechts één dag en bevat allerlei voedingsmiddelen die de lever ondersteunen bij het uitvoeren van zijn functie. Denk hierbij aan voedingsmiddelen die bijdragen aan het beschermen van de lever tegen schade van afvalstoffen of voedingsstoffen die de lever ondersteunen bij het afvoeren van giftige stoffen.

Door deze kuur wordt de belasting op de lever verminderd en wordt de werking van het orgaan gestimuleerd. Hierdoor kan de opgebouwde hoeveelheid afvalstoffen door de lever verwerkt en afgevoerd worden. Dit heeft tot gevolg dat uw klachten zullen verminderen en uw algehele gezondheid verbeterd.

Tijdens het nemen van de kuur bevelen wij u aan om voedingsmiddelen die een belastend effect hebben op de lever te laten staan zoals alcohol, cafeïne houdende dranken en voedingsmiddelen die veel conserveringsmiddelen bevatten. Zo kan de optimaal gereinigd worden.

Heeft u vragen?

Bent u benieuwd naar deze 1-daagse kuur en heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag! Vul ons contactformulier in of stuur een mail naar [email protected].

wij weten wat je nodig hebt

Weet je niet zeker of wij het juiste product voor je hebben?