Gebruik deze adaptogenen voor een beter immuunsysteem

We zijn als samenleving de laatste jaren hard met onze neus op de feiten gedrukt. Onze manier van leven en de manier waarop we onze zorg hebben georganiseerd, bieden weinig tot geen bescherming tegen pathogenen.

Het COVID virus heeft duidelijk gemaakt dat een goede gezondheid en een sterk immuunsysteem de belangrijkste verdedigingsmechanismen zijn die ons lichaam heeft. Natuurlijk zit er waarde in de medische wereld die we in het Westen hebben, maar hoeveel beter is het om ziekten buiten de deur te houden.

Er is de laatste tijd dan ook steeds meer aandacht voor het investeren in gezondheid, vitaliteit en weerbaarheid tegen ziekten. Veel oude kennis die lang door Westerse culturen niet werd gebruikt, komt in de aandacht te staan. Want er is eeuwenoude kennis in bijvoorbeeld de Chinese cultuur over kruiden, planten en voedingsstoffen die ervoor heeft gezorgd dat mensen generatie na generatie gezond bleven.

Adaptogenen spelen voor het immuunsysteem een belangrijke rol omdat deze een versterkend effect hebben op allerlei systemen in het lichaam. We vertellen je graag hoe jij jouw gezondheid hiermee kan verbeteren.

Wat zijn adaptogenen hoe kun je ze gebruiken voor een betere gezondheid?

Binnen de reguliere geneeskunde worden met adaptogenen stoffen bedoeld die lichamelijke processen in evenwicht brengen. Deze worden met name toegepast om de fysieke effecten van stress op cellen in het lichaam tegen te gaan.

De traditionele Chinese geneeskunde maakt al duizenden jaren gebruik van adaptogenen. Ze worden ingezet wanneer er behoefte is om het algemene gezondheidsniveau te verhogen. Adaptogenen verhogen volgens hen energielevels en kunnen lichaamsfuncties reguleren. Adaptogenen worden dan ook niet meestal niet ingezet wanneer iemand ziek is, maar juist om ziekte te voorkomen.

Bekende planten die hiervoor al duizenden jaren worden gebruikt zijn Ginseng, Cordycep, Goji bessen en Reishi. In Nederland zijn deze wortels of kruiden lastig te verkrijgen, terwijl de gezondheidsvoordelen heel groot zijn. Dit is de reden dat wij op zoek zijn gegaan naar andere manieren om wel de adaptogenen binnen te krijgen. Gelukkig hebben wij deze gevonden!

Verjongende en helende immuun versterking met CHI

Chi drank is gefermenteerde drank die bestaat uit tientallen planten en kruiden. Deze kruiden zijn met elkaar gecombineerd zodat de geneeskrachtige werking wordt versterkt. Door het fermentatie proces, zijn de stoffen nog beter op te nemen voor ons lichaam.

De combinatie van tientallen geneeskrachtige Chinese planten zorgt voor een drank die het immuunsysteem ondersteunt. Die helend en verjongend werkt en die we daarom aanraden aan mensen met lever- en nier-yin-deficiëntie. Ook mensen met allergieën, rhinitis, faryngitis; mensen met diarree en mensen met slapeloosheid, slaapgebrek en chronische vermoeidheid kunnen baat hebben bij deze drank.

Hoe kun je Chi gebruiken om je immuunsysteem te boosten

Er zijn geen magische middelen die er zomaar voor zorgen dat het immuunsysteem onaantastbaar is. Dat willen sommige partijen je soms wel laten geloven, maar dit is niet hoe wij onze adviezen geven. Chi kan wel een belangrijke stap zijn in het ondersteunen van je immuunsysteem. Net zoals voldoende beweging, gezonde voeding en genoeg water drinken dit zijn.

Chi kan ervoor zorgen dat bepaalde negatieve gevolgen van stress minder effect hebben, doordat deze stres door de adaptogenen beter door het lichaam wordt opgevangen.

Wij adviseren om de Chi met water in te nemen. 30 Ml Chi met 150 millimeter water is hiervoor een goede maat. In een ideale situatie neemt je de Chi niet tijdens of na een maaltijd in. Wanneer je last hebt van een gevoelige maag dan kan het wel verstandig zijn om de Chi tijdens een maaltijd in te nemen. De krachtige drank is dan minder gevoelig voor de maag.

Investeer in je gezondheid met Chi

Niet voor niets vonden de Chinese keizers Chi soms meer waard dan goud! De geneeskrachtige eigenschappen van deze plant zijn dan ook sinds mensenheugenis onderdeel van de Chinese geneeskunde. In tijden zoals de onze, zijn deze eigenschappen weer minstens zo relevant als dat ze al die generaties geleden ook waren.

Wij adviseren dan ook deze gefermenteerde drank aan voor mensen die willen investeren in een goede gezondheid.

Heeft u vragen?

Bent u benieuwd naar deze CHI drank en heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag! Vul ons contactformulier in of stuur een mail naar [email protected].

wij weten wat je nodig hebt

Weet je niet zeker of wij het juiste product voor je hebben?