De beste keuze voor een ergonomisch hoofdkussen

De term “ergonomisch” hoofdkussen is voor ons eigenlijk een beetje een vreemde term. Want hoe kan het zo zijn dat er ook hoofdkussens zijn die niet ergonomisch zijn, wie wil dat nu verkopen?

En waarom zou iemand ooit kiezen voor een hoofdkussen dat niet ergonomisch is, wanneer er ook ergonomische kussens zijn?

Want een ergonomisch hoofdkussen biedt een veel betere ondersteuning van schouders, nek en hoofd tijdens het slapen zodat er in een natuurlijke houding kan worden geslapen.
Dit zorgt voor een maximale ontspanning en hierdoor een betere, diepere slaap.
Wij leggen u graag meer uit over de beste optie wanneer u zoekt naar een kwalitatief ergonomisch kussen.

Waarom kiezen voor een ergonomisch hoofdkussen

We zeiden het net al, eigenlijk is een ergonomisch hoofdkussen een nobrainer. Want het doel van een hoofdkussen is om u comfortabel te laten slapen. Een ergonomisch hoofdkussen is hiervoor ontworpen en gemaakt.

Doordat een ergonomisch (soms ook orthopedisch kussen of voorgevormd kussen genoemd) is gemaakt met het doel om uw hoofd, nek en schouders zo goed mogelijk te ondersteunen, heeft dit hoofdkussen een andere vorm dan een regulier hoofdkussen.
Het ergonomische hoofdkussen heeft al een welving omdat ook uw nek en wervelkolom deze natuurlijk welving hebben. Doordat het kussen de lijn van uw nek aanhoudt, biedt het kussen meer ondersteuning.

Door deze betere ondersteuning is de slaaphouding natuurlijker en meer ontspannen. U slaapt hierdoor dieper en comfortabeler. Het gevolg hiervan is weer dat spieren beter tot rust komen waardoor klachten als nekpijn minder vaak optreden en u beter uitrust.

Wat zijn de voordelen van een ergonomisch hoofdkussen

Het belangrijkste voordeel van een ergonomisch kussen, is de goede ondersteuning van hoofd, nek en schouders. Hierdoor heeft het lichaam een goede en ontspannen houding tijdens het slapen. Dit betekent dat u niet alleen een betere houding heeft tijdens het slapen maar ook dat u rustiger, dieper en comfortabeler slaapt.

Door de goede ondersteuning en natuurlijke houding die u tijdens het slapen door het ergonomische kussen heeft, verminderd de spanning op bijvoorbeeld de nek. Een ergonomisch hoofdkussen is dan ook een goede investering wanneer u bijvoorbeeld veel last heeft van pijn en stijfheid van uw nek. De verkramping tijdens het slapen, kan hier namelijk de oorzaak van zijn.

Ook wanneer u niet goed slaapt, is een ergonomisch hoofdkussen een verstandige overweging. Door een meer natuurlijk houding, kan uw lichaam immers beter ontspannen. En hoe meer ontspannen u bent, hoe beter u slaapt.

Voordelen ergonomisch hoofdkussen

Ergonomische hoofdkussen voor zijslapers of buikslapers

Een goed ergonomisch kussen is geschikt voor meerdere slaaphoudingen. De natuurlijke, ergonomische vorm is namelijk voldoende flexibel om meerdere slaaphoudingen te ondersteunen. De betere kussens hebben vaak een andere vorm voor beide zijdes van het hoofdkussen. Hierdoor is het mogelijk om de best passende kant te kiezen, afhankelijk van de situatie.

Hierdoor is het dus niet altijd nodig om te kiezen voor een hoofdkussen dat voor zijslapers of voor buik/rug slapers is bedoeld.

Verdere adviezen voor een ergonomisch kussen

Naast de vorm van het hoofdkussen, is ook het gebruikte materiaal van belang. Het materiaal moet voldoende vorm behouden om goede ondersteuning te bieden maar moet niet rigide zijn waardoor het niet meegeeft.

Traagschuim of het meer doorontwikkelde latexschuim zijn goede materialen die zowel voldoende ondersteuning als flexibiliteit bieden. Het bijkomende voordeel van latexschuim dat het al zijn eigenschappen behoudt bij hogere of lagere temperaturen.

Conclusie ergonomisch hoofdkussen

Het kussen dat wij adviseren voor mensen die goede slaap belangrijk vinden, is een ergonomisch (orthopedisch) hoofdkussen dat is gemaakt van latexschuim.

Door de goede pasvorm worden hoofd, nek en schouders optimaal ondersteund zodat deze volledig ontspannen in een natuurlijke houding. Het latexschuim garandeert dat de eigenschappen ook bij wisselende temperaturen behouden blijven.

wij weten wat je nodig hebt

Weet je niet zeker of wij het juiste product voor je hebben?