Boost uw immuunsysteem met de natuurlijke kracht van paddenstoelen

Het menselijke immuunsysteem bestaat uit een complexe samenwerking van verschillende mechanismen. Het immuunsysteem houdt zich bezig met het bestrijden van infecties en ziekten. Het immuunsysteem gaat harder werken op het moment dat er een actieve infectie is. Wanneer het immuunsysteem te hard gaat werken kan dit echter ook resulteren in het tegenovergestelde probleem: een auto-immuun reactie. Het is daarom belangrijk dat het immuunsysteem constant krachtig, maar ook in balans is.

Een verzwakt immuunsysteem

Het immuunsysteem kan door allerlei verschillende factoren verzwakken. Een voorbeeld hiervan is langdurige stress. Deze hoge stress leidt tot stijging van het gehalte cortisol in het bloed.

Dit hormoon is betrokken bij de onderdrukking van het immuunsysteem. Hierdoor kan het lichaam minder goed weerstand bieden tegen een potentiële ziekteverwekker.

Verzwakt Immuunsysteem

Chronische aandoeningen

Chronische aandoeningen zijn ook een veel voorkomende oorzaak van een verzwakt immuunsysteem. Dit is bijvoorbeeld het geval bij diabetespatiënten. Omdat hun lichaam en hormonen uit balans zijn, zijn ze minder goed in staat om infecties te bestrijden.

Ook slikken mensen met een chronische aandoening soms ‘immunosuppressiva’. Dit zijn medicijnen die het doel hebben om het immuunsysteem verzwakken, wat helaas als consequentie heeft dat gebruikers sneller ziek worden.

Hoe kan het immuunsysteem versterkt worden?

Het is voor iedereen belangrijk om het immuunsysteem te ondersteunen. Dit kan bereikt worden door actief te zijn en stress zo veel mogelijk te vermijden.

Naast het werken aan uw fysieke en mentale gezondheid, is het erg belangrijk om aandacht te besteden aan andere factoren die bijdragen aan uw gezondheid. Een factor die in grote mate bijdraagt aan een krachtig immuunsysteem is voeding.

Werking van Paddenstoelen

De werking van paddenstoelen

Bij immuunversterkende voeding wordt vaak gedacht aan antioxidanten en bepaalde vitamines, maar vaak wordt een belangrijke aanvulling hierop vergeten: paddenstoelen.

Paddenstoelen bevatten van nature een krachtige stof genaamd beta-glucanen. Dit is een vorm van natuurlijke suikers genaamd polysachariden. Van beta-glucanen en van polysachariden is bewezen dat ze inflammatie kunnen bestrijden en balans in het immuunsysteem bevorderen.

De helende kracht van paddenstoelen

Uit een onderzoek van de University of Florida bleek dat deelnemers die dagelijks de shiitake paddenstoel innamen, minder ontstekingseiwitten in hun bloed hadden. Dit pleit voor een verband tussen de helende kracht van paddenstoelen en een versterking van het immuunsysteem. De helende werking van paddenstoelen is zo groot dat bepaalde soorten paddenstoelen zelfs worden voorgeschreven in de Verenigde staten en in Azië als ondersteuning bij kankertherapieën.

Paddenstoelen in de Chinese geneeskunde

De immuunversterkende kracht van paddenstoelen is natuurlijk geen nieuwe ontdekking. Paddenstoelen worden al eeuwen voorgeschreven binnen de traditionele Chinese geneeskunde.

Verschillende paddenstoelsoorten zoals de Reishi, Maitake en Shiitake paddenstoelen worden al eeuwen toegepast voor een reeks van verschillende aandoeningen. Er wordt gedacht dat een samenspel van alle stoffen in een paddenstoel, er bij inname voor zorgt dat het lichaamseigen evenwicht hersteld wordt.

Mycelia als supplement

Het is natuurlijk lastig om dagelijks een juiste dosering van paddenstoelen te eten, vandaar dat er innovatieve supplementen zijn die dit vergemakkelijken. Er zijn verschillende soorten supplementen, met elk ook een verschillende effectiviteit.

De Mycelia van ZenCleanz bevat een hoge concentratie aan polysachariden, afkomstig van een combinatie van verschillende paddenstoelsoorten. De krachtige mix van ingrediënten versterkt het immuunsysteem en helpt zelfs met het verlagen van de bloeddruk en de suikerspiegel van het bloed.

Bereik uw gezondheidsdoelen met Biofitcity!

Dit product, en andere immuun versterkende producten, kunt u terugvinden op biofitcity.nl. Biofitcity is een website met een focus op het bieden van handvaten en producten om uw gezondheid te optimaliseren.

Wij bieden gecureerde producten aan die passen bij uw gezondheidsdoelen, zowel in het voeding gerelateerde vlak als in de fysieke en mentale vlakken. Daarnaast bieden wij ook persoonlijk gezondheidsadvies aan, om u verder op weg te helpen met het bereiken van een nieuwe gezonde levensstijl. Neem direct een kijkje op https://biofitcity.com!

wij weten wat je nodig hebt

Weet je niet zeker of wij het juiste product voor je hebben?