Een einde aan constipatie met Black Vacuüm

Het is al lang geen onderwerp meer waar een taboe op rust: de stoelgang.

Er zijn reclamespotjes waarin artsen vertellen dat het belangrijk is af en toe je ontlasting te controleren. Steeds vaker wordt er in de media gesproken over wat de stoelgang allemaal over je gezondheid kan vertellen.

Maar ondanks deze aandacht zijn er in Nederland veel mensen met problemen met hun spijsvertering of stoelgang. Dit kan variëren van een onregelmatige stoelgang, tot ontlasting die veel dunner of harder is dan dat gebruikelijk is. Dit laatste noemen we constipatie.

Wat de exacte klachten ook zijn, het is belangrijk deze serieus te nemen. De stoelgang en je ontlasting kunnen namelijk veel vertellen over je gezondheid en kunnen soms vervelend je leven beïnvloeden. Wij vertellen je wat je kunt doen om een gezonde stoelgang te bevorderen.

Spijsvertering en stoelgang

Het voedsel dat we eten en drinken wordt in onze darmen opgenomen zodat we bouwstoffen en energie hebben. De onverteerbare delen verlaten via de ontlasting weer ons lichaam.

De darmen halen niet alleen alle nuttige stoffen uit de ontlasting, er worden ook afvalstoffen aan toegevoegd. Op deze manier verlaten ze het lichaam tegelijkertijd met de ontlasting. Om het voedsel goed te kunnen verteren worden er water en enzymen in de dunne darm aan het voedsel toegevoegd. Hierdoor kunnen in die dunne darm alle voedingsstoffen worden geabsorbeerd.

In de dikke darm wordt vervolgens ook het vocht weer door het lichaam opgenomen. Hierdoor ontstaat de ontlasting regelmatig en krijgt deze een stevige consistentie.

Wanneer dit systeem ontregeld is, dan komt de ontlasting soms niet regelmatig. Ook kan de ontlasting dikker of dunner zijn. Wanneer de ontlasting moeilijk komt, dan wordt dit obstipatie of constipatie genoemd. Dit kan betekenen dat de frequentie waarin de ontlasting komt heel laag is of dat de ontlasting hard en droog is.

Vaak gaat constipatie gepaard met klachten van de buik, omdat de ontlasting te lang in de darmen aanwezig is waardoor ook de opname van voedingsstoffen kan worden verstoord.

Wat kun je zelf doen aan constipatie?

Je kunt zelf al een aantal dingen doen om de stoelgang te bevorderen. Zorg voor voldoende inname van vocht, minimaal twee liter per dag. Dit geeft het lichaam voldoende vocht om de ontlasting soepel te houden. Daarnaast is bewegen belangrijk, omdat beweging de motiliteit van de darmen ondersteund.

Net zo belangrijk is de voeding die je tot je neemt; deze voeding dient voldoende vezels te bevatten om ervoor te zorgen dat de darmen het voedsel goed kunnen vervoeren. Zonder voldoende vezels doet het voedsel er langer over om door de darmen te “reizen”.

Maar er kunnen omstandigheden zijn die ervoor zorgen dat deze handelingen niet goed werken. Wanneer er dan sprake is van een opgeblazen gevoel, aandrang of moeilijke stoelgang, dan kan het verstandig zijn om verder te gaan kijken.

Onze aanbeveling bij constipatie problemen

 

Voor een goede werking van de darmen spelen niet alleen onze eigen lichaamscellen een belangrijke rol; ook het voedsel heeft hier invloed op. Wanneer vetten te lang blijven staan in de darmen, dan kunnen deze zich ophopen. Wanneer dit zich gaat ophopen, dan kan dit ervoor zorgen dat de darmen hierdoor deels verstopt raken. Tevens kan er hierdoor te veel vet in de bloedbaan komen, doordat er meer wordt opgenomen dan er eigenlijk nodig is.

Het gevolg hiervan is niet alleen constipatie, maar ook nog eens een hoger cholesterol. In deze gevallen raden wij een hulpmiddel aan dat helpt om de darmen sneller te reinigen.

Dit middel is 100% natuurlijk en is een topper op het gebied van het elimineren van intestinale toxiciteit, het verwijderen van darmolie, het voorkomen van vetopname en het versnellen van de vetconsumptie.

Investeer in je gezondheid met Biofitcity

 

Onze visie is dat gezondheid meer is dan de afwezigheid van klachten; gezondheid bestaat uit een lichaam en een geest die jou in staat stellen alles te kunnen doen wat je wilt doen.

Om deze gezondheid te ondersteunen, zijn wij met onze chiropractische blik altijd op zoek naar mogelijkheden die ons helpen gezond te zijn en te blijven. Wanneer je daarom last hebt van een hoog cholesterol of constipatie klachten, dan is Black Vacuüm voor jou de beste keuze.

Een volledig natuurlijk middel tegen darmklachten.

wij weten wat je nodig hebt

Weet je niet zeker of wij het juiste product voor je hebben?