Een gezond microbioom en een goede spijsvertering met Quantum Particles

Er is de laatste jaren steeds meer aandacht voor de werking van onze darmen. Er zijn boeken geschreven over ons microbioom en wetenschappers zijn het erover eens dat de inhoud van onze darmen invloed heeft op onze gezondheid en ons welzijn.

Het microbioom is de verzamelnaam voor alle organismes die in onze darm leven, zoals bacteriën en schimmels. Deze micro-organismen helpen ons bij het verteren van voedsel en maken soms zelfs onmisbare voedingsstoffen voor ons aan.

Een goede omgeving voor ons microbioom, is dan ook onmisbaar voor een gezonde spijsvertering. Maar bewerkt voedsel, medicijnen en kunstmatige voedingsstoffen zijn geen gezonde stoffen voor onze darmen. Dit kan ervoor zorgen dat onze darmen minder goed in staat zijn om voedsel te verwerken. Er zijn dan ook veel gezondheidsklachten te linken aan een onvoldoende goede werking van ons spijsverteringssysteem.

Wij vertellen je graag meer over hoe je hier iets tegen kunt doen. Vanzelfsprekend op een manier die het lichaam zelf de kans geeft om de balans te herstellen.

Hoe belangrijk is ons microbioom precies?

Het is lastig om een waarde te koppelen aan ons microbioom. Immers, hoe belangrijk is een goede spijsvertering? We zijn het er wel over eens dat dit heel belangrijk is. Net zoals een goede bloeddruk en een gezond gewicht belangrijk zijn.

Het microbioom is dus belangrijk, vooral doordat dit microbioom heel veel invloed heeft op wat er gebeurt in onze darmen. Het microbioom is niet alleen aanwezig in onze darmen, het is daar ook heel actief. Allerlei voedingsstoffen worden al (deels) omgezet door de in onze darmen aanwezige micro-organismen. Ze breken niet alleen toxische stoffen af, ze zorgen er ook voor dat goede voedingsstoffen makkelijk opgenomen kunnen worden.

Wanneer het microbioom niet in goede staat is, dan nemen we minder goede voedingsstoffen op en zijn er ook nog eens meer toxische stoffen in ons bloed aanwezig. Dit heeft een direct effect op onze gezondheid, maar ook op hoe we ons voelen. Er zijn heel sterke verbanden tussen bijvoorbeeld onze stemming en de staat van het microbioom.

Belang Microbioom

Quantum Particles voor een gezonde darmflora

De ideale omstandigheid voor onze darmflora is een omgeving waarin dezelfde voedingsstoffen niet te lang aanwezig blijven. Wanneer dezelfde inhoud te lang aanwezig is, kan deze een negatieve invloed hebben op de darmen.

Het is daarom goed wanneer we voldoende vezels en water tot ons nemen, omdat die ervoor zorgen dat onze darmen goed blijven “doorlopen”.

Met Quantum Particles voeg je hieraan nog iets toe. Deze bevorderen namelijk de vertering, waardoor zetmeel, vetten en eiwitten sneller worden afgebroken. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam langer de kans heeft om deze op te nemen.

Hierdoor is er een kleinere kans op irritatie en ontstekingen van de darmwand. De Quantum Particles kunnen goed werken bij bijvoorbeeld prikkelbare darmen of leaky gut. Opgeblazen darmen, onvolledige spijsvertering en een wisselende stoelgang kunnen wijzen op problemen van het microbioom of de spijsvertering. Bij dergelijk situaties kunnen Quantum Particles helpen of zelfs de oplossing vormen.

Vanzelfsprekend is het product volledig natuurlijk zonder chemische middelen.

Zorg voor je microbioom met Biofitcity

 

Onze adviezen zijn gebaseerd op een combinatie van eeuwenoude gezondheidskennis en moderne wetenschap. Die vormen namelijk de basis van chiropractie. Onze chiropractoren selecteren producten zoals de Quantum Particles, omdat wij weten hoeveel effect ze kunnen hebben.

Wanneer je nog vragen hebt of graag iets meer wil weten, dan helpen we je graag verder. Je kunt natuurlijk ook direct het product bestellen.

wij weten wat je nodig hebt

Weet je niet zeker of wij het juiste product voor je hebben?