Een einde aan nekpijn door het juiste hoofdkussen

Het is een advies dat heel makkelijk gegeven wordt bij iemand die last heeft van zijn nek “oh, dan moet je een ander kussen hebben”.

En hoewel dit advies zeker waar kan zijn, is het absoluut niet volledig. Want er zijn veel verschillende kussens die voor verschillende mensen wel of niet geschikt zijn.

Hoewel er niet een “one size fits all” oplossing is, zijn er wel kussens die voor heel veel mensen de juiste oplossing zijn. Dit komt omdat deze kussens zijn gemaakt met de anatomie en de ergonomie van het lichaam in gedachten. Dit zijn de orthopedische, cervicale hoofdkussens. Deze kussens zijn speciaal ontworpen om het lichaam in rust te ondersteunen waardoor deze kussens een veel betere houding van hoofd en nek geven dan reguliere hoofdkussens.

Wat is een orthopedisch hoofdkussen

Een orthopedisch hoofdkussen is zo ontworpen en gevormd dat het optimaal jouw nek en hoofd ondersteund. Een orthopedisch kussen zorgt er dus voor dat je tijdens het slapen in een anatomisch natuurlijke positie ligt. Hierdoor is er minder belasting van bijvoorbeeld de nek, doordat er geen onnatuurlijke houding is.

Wanneer het hoofd en de nek ’s nachts in een natuurlijke houding liggen dan kunnen deze ontspannen en rusten. Door de neutrale stand kunnen spieren en ligamenten ontspannen zodat deze klaar zijn voor een nieuwe dag.

Door de vorm is een orthopedisch kussen dus beter in het ondersteunen van nek en hoofd waardoor er geen reden is voor spieren om zich aan te spannen of te verkrampen. Juist dit voortdurend gespannen zijn van de nekspieren is een reden voor nekklachten.

Maar er zijn meer zaken om op te letten bij het kiezen van het juiste hoofdkussen wanneer u een kussen zoekt dat uw nekpijn kan verlichten. Naast de vorm van het kussen is ook het gebruikte materiaal van belang.

Een traagschuim hoofdkussen tegen nekpijn

Kussens kunnen gevuld zijn met allerlei materialen. De inhoud van het kussen bepaald voor een belangrijk deel de eigenschappen van het kussen. Is het bijvoorbeeld stevig of juist zacht.

Wanneer u op zoek bent naar een kussen dat uw nek goed ondersteund omdat u last heeft van pijn of stijfheid van de nek, dan is waarschijnlijk een traagschuim hoofdkussen de beste optie. Traagschuim wordt ook wel memory foam genoemd, omdat het als het ware de vorm van uw lichaam onthoud. Dit betekent dat het hoofdkussen zich naar uw lichaam vormt. Op plekken waar er meer druk is, daar veert het wat meer mee en op plekken met mindere druk geeft het wat meer tegendruk.

Hierdoor worden uw gehele hoofd en nek gelijkmatig ondersteund, wat zorgt voor een betere houding en meer ontspanning van uw nekspieren.

Door de aanpassende vorm, is een traagschuim hoofdkussen geschikt voor zowel zijslapers als bijvoorbeeld buikslapers. Het kussen vormt immers mee met het lichaam, terwijl het nog wel de juiste natuurlijke ondersteuning biedt.

Ons advies voor het beste hoofdkussen tegen nekpijn

 

Wanneer u het bovenstaande leest, begrijpt u al dat wij u een kussen zullen aanbevelen dat een natuurlijk anatomische, ontspannen houding stimuleert. Daarnaast moet het kussen zich aanpassen aan de behoefte aan ondersteuning van uw lichaam.

De beste keuze is dan een cervicaal orthopedisch hoofdkussen dat gemaakt is van traagschuim. Dit kussen is ontworpen om maximale ondersteuning te bieden terwijl er minimale druk wordt uitgeoefend.

Ons orthopedisch cervicaal kussen is gemaakt van een doorontwikkelde vorm van traagschuim en dat bij alle temperaturen dezelfde eigenschappen houdt. Door de ergonomische vormgeving biedt het hoofdkussen maximale ondersteuning van de nek. Het kussen vervormd zich niet blijvend naar de vorm van uw lichaam en heeft dus geen geheugenfunctie. Het voordeel hiervan is dat het kussen altijd dezelfde ondersteuning zal blijven bieden, ook wanneer het al enige tijd in gebruik is.

wij weten wat je nodig hebt

Weet je niet zeker of wij het juiste product voor je hebben?