Het beste hoofdkussen voor een zijslaper

Iedereen weet dat slaap belangrijk is. Niet voor niets brengen we ongeveer 1/3 van onze tijd slapend door. Of in ieder geval, we zouden dit moeten doen. Veel mensen komen niet aan de 8 uren slaap per dag. Soms omdat ze te laat naar bed gaan, soms omdat ze kwalitatief niet goed slapen. Bijvoorbeeld doordat ze vaak wakker worden of ondiep slapen.

Het hoofdkussen is een belangrijke factor voor onze kwaliteit van slapen. Zeker zijslapers hebben behoefte aan een goed, passend kussen om niet alleen een lekker te liggen. Maar ook om goed door te kunnen ademen en ontspannen wakker te worden.

Wij vertellen je graag meer over hoe jij het beste kussen kunt vinden voor een zijslaper. Want welk hoofdkussen raden chiropractoren aan voor een zijslaper?

Het belang van een goed hoofdkussen voor zijslapers

We noemden al hoe belangrijk een goed hoofdkussen is. Veel mensen gebruiken helaas een hoofdkussen dat hen niet voldoende ondersteunt. Een kussen dat hierdoor geen goede slaaphouding oplevert. Met name zijslapers hebben behoefte aan een goed hoofdkussen, zodat er geen druk of spanning op de wervelkolom staat tijdens het slapen.

Omdat wij als chiropractoren als geen ander weten wat onze wervelkolom nodig heeft, willen wij je adviseren in jouw keuze voor het beste hoofdkussen. Wij hebben bevelen een ergonomisch en orthopedisch hoofdkussen aan, omdat dit de beste ondersteuning biedt en jou hiermee het meest ontspannen laat rusten.

hoofdkussen zijslaper

Hoe kies je het perfecte slaapkussen voor een zijslaper

Deze vraag is lastiger dan je denkt. Want een kussen met de juiste hardheid of dikte, is niet altijd de beste keuze. Er zijn namelijk grote verschillen tussen hoe wij slapen. Soms val je direct als een blok in slaap en beweeg je weinig, maar sommige nachten ben je aan het woelen en draaien in je slaap.

Om die reden kijken wij niet zozeer naar de hoogte van een kussen, maar naar hoe goed een hoofdkussen in staat is zich te vormen naar jouw lichaam. Wanneer het hoofdkussen zich aanpast aan jouw houding en slaappatroon, dan is er sprake van een goed kussen.

Het beste hoofdkussen heeft dus geen vaste hoogte of dikte, maar is juist in staat om sikker of dunner te zijn afhankelijk van wat jouw lichaam op dit moment nodig heeft. Deze eigenschap vind je niet in de meeste kussens. Hiervoor is een orthopedisch of ergonomisch kussen nodig. Dit zijn kussens die speciaal zijn ontworpen om niet op een bepaald moment goed aan te voelen, dit zijn kussen die zich altijd aanpassen naar wat er nodig is op dat moment.

Een ergonomisch of orthopedisch slaapkussen voor zijslapers

Een ergonomisch of orthopedisch hoofdkussen zorgt ervoor dat jouw hoofd en wervelkolom recht zijn uitgelijnd. De wervelkolom kan dus ontspannen tijdens de slaap. Wanneer je hoofd hoger of lager ligt, dan vormt er zich een onnatuurlijk hoek in de wervelkolom die ervoor zorgt dat er spanning blijft staan op de wervels. Een goed hoofdkussen zorgt er dus voor dat dit niet het geval is.

Reguliere kussens zijn meestal niet in staat zich volledig aan te passen aan de behoefte van de slaper. Deze kussens zijn meestal maar tijdelijk passend omdat ze snel vorm of stevigheid verliezen.

Zeker voor een zijslaper is daarom een ergonomisch kussen belangrijk, omdat er niet alleen een goede ondersteuning van het hoofd/nek moet zijn maar omdat tevens de luchtwegen vrij moeten zijn.

Onze keuze voor het beste ergonomische kussen voor een zijslaper

Wij adviseren dit kussen: Orthopedisch Cervicaal kussen – Biofitcity, dat is gemaakt met de kwaliteit van het slapen als prioriteit. Dit is een zogenoemd orthopedisch cervicaal kussen. Dit betekent dat het kussen zowel het hoofd als de nek (het cervicale deel van de wervelkolom) uitstekend ondersteund. Door de stevige vulling houdt het kussen zijn ondersteunende vorm, gedurende de hele nacht. Ook voor zijslapers.

Omdat dit kunnen tevens van ademend materiaal is gemaakt, blijft het koel wanneer je erop ligt. Wij kunnen als chiropractoren dit kussen dus van harte aanbevelen!

Heeft u vragen?

Bent u benieuwd naar dit Orthopedisch Cervicaal kussen en heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag! Vul ons contactformulier in of stuur een mail naar info@biofitcity.com.

wij weten wat je nodig hebt

Weet je niet zeker of wij het juiste product voor je hebben?