Een einde aan slaapproblemen met onze sleep and wake up light

De meeste mensen kennen wel het gebruik van een wake up light bij het wakker worden. Door de langzame toename van licht in de kamer, worden we fris wakker op een natuurlijke manier. We geven hiermee ons lichaam de kans om langzaam uit de diepere slaap te komen en te ontwaken.

Op deze manier worden we energieker wakker dan wanneer we door een wekker midden in onze slaap ruw wakker worden geschud.

Maar niet iedereen weet dat dezelfde natuurlijke variatie in licht ook kan helpen bij het in slaap komen. Een sleep light is daarom ook heel geschikt om beter in slaap te komen. De lamp kan een zonsondergang nabootsen waardoor ons brein rustig afschakelt en we slaperig worden.

Hiermee is deze verlichting een uitkomst voor mensen met slaapproblemen. Met name voor mensen die moeilijk in slaap vallen en soms uren wakker liggen te piekeren.

Beter slapen door een zonsondergang in je slaapkamer

Ons lichaam is geen apparaat zoals een telefoon of auto. Een apparaat kun je met een knop aanzetten en weer uitzetten. Zo werkt het niet met ons lichaam. Het menselijk lichaam heeft unieke eigenschappen die ervoor zorgen dat we een ongelofelijke hoeveelheid verschillende dingen kunnen doen.

Maar dit zorgt er wel voor dat sommige systemen even de tijd nodig hebben om zich aan te passen. Dit gebeurt er bijvoorbeeld bij slapen. Bij de meeste mensen moet het bewustzijn eventjes dalen voordat we in slaap vallen. Dit kan gebeuren tijdens het lezen van een boek in bed of door eventjes te douchen voor we gaan slapen.

Het harde licht van een mobiele telefoon of televisie verstoort dit proces van slaperig worden. Om die reden is het niet verstandig om apparaten met lichtgevende schermen in de slaapkamer te gebruiken.

Aan de andere kant is het ook mogelijk om door rustig het licht te dimmen, ons brein en lichaam juist wel te laten wennen aan de overgang van actie naar rust. Dus de overgang van dagelijkse activiteiten naar slapen.

Onze Sunrise alarmklok bootst een zonsondergang na, waardoor ons brein op een natuurlijke manier slaperig wordt. De natuur vertelt immers dat het tijd is om te gaan rusten.

Minder problemen met in slaap vallen met een Sunrise alarmklok

Hoe krachtig dit signaal is, blijkt wel uit allerlei onderzoeken. Deze tonen aan dat onze biologische klok flink ontregeld kan raken door blauw licht. Door dit in de avond te gebruiken, lijkt het immers voor ons brein alsof het nog midden op de dag is met volop zonneschijn. Het is voor ons onderbewustzijn dan helemaal niet logisch om te gaan slapen.

Dit zorgt voor een conflict op het moment dat je wilt gaan slapen. Door geen blauw licht te gebruiken, kun je dit conflict vermijden.

Maar je kunt deze kennis ook juist in jouw voordeel inzetten. Door juist die natuurlijk afname van licht te gebruiken om jouw brein voor te bereiden op het slapen.

Wanneer ook je onderbewustzijn weet dat het tijd is om te gaan slapen, dan wordt het in slaap vallen een stuk eenvoudiger. Want niet alleen jij wilt slapen, jouw onderbewustzijn (brein en lichaam) wil dit ook. Met een Sunrise alarmklok, is het iedere dag alsof jij met de kippen op stok gaat.

Sunrise wake up light

Goed slapen met chiropractisch advies

Iedereen die wel eens bij een chiropractor is geweest, weet dat chiropractoren gebruik maken van wat de natuur allemaal biedt. We gebruiken geen chemicali├źn, maar we bevorderen het natuurlijk herstelvermogen van ons lichaam.

Ditzelfde is van toepassing bij de Sunrise alarmklok. Om deze reden kunnen wij dit slaaplicht van harte aanbevelen. Mocht je hier nog meer over willen weten, dan zijn wij altijd bereid wat extra informatie te bieden.

Heeft u vragen?

Bent u benieuwd naar deze wake up light en heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag! Vul ons contactformulier in of stuur een mail naar [email protected].

wij weten wat je nodig hebt

Weet je niet zeker of wij het juiste product voor je hebben?