Op natuurlijke wijze wakker worden met een Sunrise wake up light (weklicht)

Prettig wakker worden is het begin van een goede dag. Veel wekkers zorgen voor een abrupt en intens einde van de nachtrust, wat eigenlijk een heel onnatuurlijke manier van wakker worden is. De Sunrise wake up light maakt u wakker door middel van licht en geluid zodat u op natuurlijke wijze kunt ontwaken.

Natuurlijk licht is van grote impact op ons allemaal. Dit zien we terug in de winterdip die vele mensen ervaren en de energie die mensen juist krijgen wanneer de dagen weer langer worden en de zomer weer begint. Natuurlijk licht heeft niet alleen invloed op het humeur, maar ook op de biologische klok.

De biologische klok

De biologische klok is onze inwendige klok die wordt gedreven door verschillende invloeden van buitenaf, waaronder daglicht. Dankzij deze biologische klok hebben we een slaap-waakritme waarmee de aanmaak van onze hormonen wordt beïnvloed. Onze hormonen beïnvloeden vervolgens weer hoe wij ons voelen.

Zonlicht zorgt voor de aanmaak van cortisol, ons stresshormoon. Stress in de ochtend klinkt niet fijn, maar dit hormoon zorgt dus ook juist voor alertheid. Dit is dus goed voor alert en fit wakker worden. Ook zorgt het licht ervoor dat de aanmaak van het slaaphormoon melatonine wordt verstoord, zodat je minder slaperig wakker wordt. Door dit zonlicht na te bootsen kan de biologische klok dus worden aangepast waardoor deze cortisol en melatonine aanmaak meebewegen.

Wat doet een wake up light?

Een wake up light zorgt ervoor dat u geleidelijk wakker wordt. Het weklicht maakt natuurlijk zonlicht na doordat de lichtintensiteit geleidelijk toeneemt en verschillende kleuren kan aannemen. Mensen zijn eeuwenlang wakker geworden door de biologische klok die was ontwikkeld door het opkomen en neergaan van de zon, hierdoor kan een wake up light dus een veel prettigere start van de dag zijn.
Verbeterde Nachtrust

Komt u moeilijk in slaap?

De Sunrise wake up light is niet alleen nuttig bij het wakker worden, het kan ook helpen met in slaap komen en daarmee het slaapritme verbeteren. Slecht slapen zorgt ervoor dat emoties niet goed worden verwerkt en er niet goed wordt uitgerust. Slecht uitgerust zijn zorgt voor prikkelbaarheid en in ergere gevallen kunnen ook ernstige somberheidsklachten optreden zoals depressies en psychiatrische klachten.

De Sunrise wake up light kan u helpen de nachtrust te verbeteren. De intensiteit van het licht kan met de slaapfunctie juist afnemen waardoor de zonsondergang wordt nagebootst. Door dit natuurlijke donker worden gaat de melanine productie juist omhoog waardoor de vermoeidheid toeneemt. U kunt zich wel voorstellen dat vlot in slaap vallen ook van positieve invloed is op het natuurlijk wakker worden in de ochtend.

Waarom een Sunrise wake up light?

Er zijn verschillende types wake up lights op de markt. Een groot voordeel aan de Sunrise wake up light is het feit dat het zowel een wakker modus als eens slaapmodus bevat. Dit betekent dat dit weklicht dus de zonsopgang en de zonsondergang kan nabootsen. Daarnaast is het ook mogelijk het wakker worden te koppelen aan geluiden zoals de radio, maar ook verschillende opnamen kunnen worden gebruikt zoals opgenomen muziek of natuurlijke stemmen.

De producten van Biofitcity

Bij Biofitcity wordt gekeken naar gezondheid op de lange termijn, hierbij vinden we het dus belangrijk om gezondheid bij voorbaat al te stimuleren, nog voordat er klachten zijn. We staan voor preventie in plaats van genezen. Wij bieden hierom de beste adviezen en producten aan om dit te kunnen bereiken.

Mocht u vragen hebben over de voordelen van een Sunrise wake up light, of kunt u ander advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen we u samen verder naar een goede gezondheid!

wij weten wat je nodig hebt

Weet je niet zeker of wij het juiste product voor je hebben?