Een einde aan nekklachten door thuiswerken met een ZIT/STA bureau

De pandemie en de maatregelen die om deze reden zijn getroffen, hebben voor veel veranderingen gezorgd. Zowel in ons privéleven als in het werkzame leven zijn er veel zaken anders geworden. Gelukkig worden veel zaken weer normaal. Maar niet alle dingen gaan weer terug naar zoals ze waren voor de uitbraak.

Eén van die dingen die blijvend anders zal zijn, is het thuiswerken. Zowel werknemers als werkgevers hebben ontdekt wat de voordelen zijn van thuiswerken. Daarom blijft bij veel bedrijven het thuiswerken in één of andere vorm bestaan. Dit heeft veel goede kanten, maar er zijn ook nadelen.

Want op het werk is er meestal een ergonomisch ingerichte werkplek met meubilair dat is afgestemd op een goede werkhouding. Thuis zijn deze voorzieningen er vaak niet, met nekklachten en rugklachten als gevolg.

Met een zit/sta bureau kun je deze situatie ook thuis creëren.

Het belang van een goede werkplek

We zitten op een werkdag zo tussen de 6 uur en 8 uur op onze werkplek. We hebben al eerder geschreven over hoe belastend dit is voor het lichaam. In dit artikel richten we ons meer specifiek op gevolgen voor de nek. Want omdat ons meeste werk tegenwoordig uit computerwerk bestaat, is dit een grote veroorzaker van klachten van de nek en/of rug.

Een onnatuurlijke houding zorgt er namelijk voor dat de krachten die op onze nek inwerken, niet goed verdeeld worden. Stel je maar eens voor, ons hoofd weegt net zoveel als een bowlingbal. Dat is een flink gewicht!

Wanneer we in een slechte houding zitten, dan komt dit gewicht niet recht boven onze romp te staan maar naar voren of misschien opzij. Dit betekent een voortdurende belasting van onze nekspieren. En omdat de nek het verlengde van onze wervelkolom is, wordt ook de rug hierdoor onvoordelig belast.

Zitten in een verkeerde werkhouding kan dus grote gevolgen voor onze nek en rug hebben, met klachten en pijn als gevolg.
Een goede werkhouding, kan (een groot deel van) deze klachten voorkomen. De beste werkhouding is dan ook geen zittende houding, maar een staande houding. Waarbij ons lichaam zelf steeds de balans bepaalt.

Een zit/sta bureau bij nekklachten

Nekklachten komen steeds vaker voor. Ons gebruik van beeldschermen zoals laptops en telefoons is hier een grote oorzaak van. Omdat wij deze zowel privé als zakelijk voortdurend gebruiken, neemt het aantal Nederlanders met nekklachten sterk toe.

Verschillende gezondheidsprofessionals zoals chiropractoren en manueel therapeuten zien steeds meer mensen met nekklachten. Een belangrijke factor is hier dus de onvoordelige houding.

Een goede manier om hier direct verandering in te brengen, is het gebruik van een zit/sta bureau. Tijdens het staan, worden de krachten op ons hoofd, nek en rug heel anders verdeeld. We houden veel beter ons hoofd boven onze romp waardoor we een rechte nek hebben.

Een bijkomend voordeel van staan, is dat we tijdens het staan automatisch regelmatig van positie wisselen. Dit zorgt ervoor dat er geen verkrampingen optreden doordat spieren wisselend worden belast.

Al met al zijn er dus meerdere redenen om een zit/sta bureau te gaan gebruiken wanneer je last hebt van nekklachten. Dan blijft er de vraag over welk bureau het meest geschikt is.

Wie is er een betere adviseur dan een chiropractor die altijd bezig is met de gezondheid van onze wervelkolom?

Zit-sta bureau

Ons advies voor een zit/sta bureau

Er zijn meerdere modellen op de markt. Wij hebben met onze specialistische als chiropractoren, rug en nek experts, een model gekozen dat wij kunnen adviseren.

De stabiele stand en de mogelijkheid om het bureau te verstellen, geven je alle mogelijkheden om met de juiste houding aan het werk te gaan.

Wij kunnen dit model daarom van harte aanbevelen. Mocht je meer behoefte hebben aan advies, dan zijn wij goed bereikbaar en helpen we je graag verder.

Heeft u vragen?

Bent u benieuwd naar dit zit/sta bureau en heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag! Vul ons contactformulier in of stuur een mail naar [email protected].

wij weten wat je nodig hebt

Weet je niet zeker of wij het juiste product voor je hebben?