Zitten is het nieuwe roken? Kies voor een Sta-Bureau

We weten het allemaal wel, roken is heel erg ongezond. Hetzelfde geldt voor het eten van veel suiker en vet en natuurlijk moeten we voldoende bewegen. Dit zijn allemaal gezondheidsadviezen die we allemaal wel kennen.

Maar er zijn meer zaken die goed of slecht zijn voor onze gezondheid. En vaak zijn die minder bekend en minder voordehand liggend dan we denken. Want tien/twintig jaar geleden was het nog heel normaal om binnen te roken en waren lightproducten nog helemaal niet zo populair.

Eén van de steeds bekender wordende mogelijkheden om onze gezondheid te verbeteren, is het zit/sta bureau. Uit onderzoek blijkt namelijk steeds duidelijker dat urenlang zitten niet goed is voor onze lichaam en onze geest.

Niet alleen hebben we door al dat zitten weinig beweging, allerlei processen worden ook nog eens op een laag pitje gezet. Dit heeft gevolgen voor zowel onze gezondheid als onze productiviteit.

U bent dus zowel gezonder als productiever met een zit/sta bureau! En daar vertellen wij u graag meer over.

Het verschil tussen zitten en staan

Het lijkt een heel logisch verschil. Als we staan, ja dan staan we gewoon. En als we zitten, dan staan we niet.

Maar zo werkt het niet. Zitten en staan zijn twee geheel andere houdingen en zijn beide een compleet andere toestand voor het lichaam.

Zitten is namelijk heel erg passief. Wanneer we zitten, dan spannen we weinig spieren aan en bewegen we nauwelijks. Dit is heel anders wanneer we staan. Op het moment dat we staan gebruiken we de spieren in onze benen om overeind te blijven.

Maar tegelijkertijd gebruiken we ook spieren in onze core (buit en rug) en zelfs onze armen en nek om hiermee in balans te blijven. Wanneer we staan, is het lichaam dus veel actiever dan wanneer we zitten.

Dit geldt niet alleen voor de direct betrokken spieren, maar ook voor allerlei andere structuren die met deze spieren in verbinding staan.

verschil tussen zitten en staan
Het is niet alleen zo dat staan gezonder is dan zitten. Zitten is zelfs ongezond, dus wanneer u stappen kunt ondernemen om minder te zitten dan is dat zeker het overwegen waard. Dit is één van de redenen dat wij een zit/sta bureau aanbevelen. Omdat u hiermee staand kunt werken, vergaderen of andere zaken doen.

Een betere bloedsomloop, betere houding en meer hersenactiviteit

Deze spieractiviteit zorgt stimulatie van allerlei processen. Deze stimulatie is er niet wanneer we zitten. Doordat ons lichaam veel actiever is wanneer we staan, is onze geest dat ook. Wanneer we staan, komen er meer prikkels (biofeedback) vanuit ons lichaam, waardoor onze geest scherp blijft.

Niet alleen is de geest bezig met het in balans houden van ons lichaam, er komt ook meer informatie binnen die verwerkt moet worden.

Dit gebeurt op de achtergrond, zonder dat u hierdoor wordt afgeleid. Vergelijk het als een relaxed muziekje of wat geroezemoes op de achtergrond. Dit kan helpen bij het concentreren omdat het ervoor zorgt dat niet ieder geluidje de stilte doorbreekt. Juist doordat er constant wat activiteit is, valt deze veel minder op en wordt u minder afgeleid.

Tegelijkertijd is ook onze bloedsomloop gebaat bij staan in plaats van zitten. Wanneer we staan gebruiken we immers de spieren in onze benen. Deze helpen bij het vervoeren van bloed en zorgen ervoor dat met name het terugstromen van bloed (en lymfe = weefselvloeistof) beter verloopt.

Wanneer we staan, is de bloedsomloop wel tot tien keer actiever dan wanneer we zitten. Dit verbetert niet alleen de kwaliteit van onze bloedvaten en ons hart, het zorgt ook voor een betere aanvoer van voedingstoffen en zuurstof in andere organen. Het hele lichaam vaart er dus wel bij!

Daarnaast zijn er evidente voordelen voor de houding. Doordat we zo weinig bewegen bij het zitten, verkrampen nek, schouders en rug snel bij een zittend beroep. U raadt het al, wanneer we staan gebeurt dit veel minder.

Zit-Sta-Bureau

Onze keuze voor een zit/sta bureau

U weet dat wij als chiropractoren zeer begaan zijn met gezondheid van lichaam en geest. Niet voor niets behandelen wij geen klachten, wij verzorgen en stimuleren de gezondheid.

Een zit/sta bureau past perfect in deze visie. Namelijk het bevorderen van de gezondheid door ongezonde zaken te elimineren en gezonde zaken te stimuleren.

U vindt via deze knop onze keuze voor een goed zit/sta bureau om direct gezonder en productiever te worden.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over een artikel op de website? Of denkt u eraan om een bepaald hulpmiddel aan te schaffen, maar twijfelt u of dit artikel wordt aanbevolen door een chiropractor? Neem dan gerust contact op. De experts bij Biofitcity kunnen u advies geven over de producten en al uw vragen beantwoorden.
wij weten wat je nodig hebt

Weet je niet zeker of wij het juiste product voor je hebben?