Comfortabeler staan door een chiropractische antivermoeidheidsmat

Spendeert u vele uren per dag op uw voeten, bijvoorbeeld tijdens het werk of in het huishouden? Dan heeft u vast wel eens last van vermoeide voeten, benen of een vermoeide (onder-)rug. Deze vermoeidheidsklachten komen veel voor. Het dragen van de juiste schoenen kan een deel van de klachten voorkomen. Dit is echter niet de enige mogelijke oplossing voor vermoeidheidsklachten.

Een chiropractische vermoeidheidsmat zorgt ervoor dat u ook thuis, wanneer u geen schoenen draagt, comfortabel kunt staan en klachten voorkomt.

Wat bedoelen we met vermoeidheidsklachten?

Door langdurig op een harde ondergrond te staan, kunt u last krijgen van vermoeidheidsklachten. Hierbij spreken we voornamelijk van vermoeide voeten, knieën en benen. Wanneer de klachten lang aanhouden, kunt u ook last krijgen van andere onderdelen in het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn het bekken en de rug.

Bij vermoeidheidsklachten is er vrijwel altijd sprake van een zwaar gevoel in de ledematen. Ook kunt u de klachten herkennen als een brandende en zeurende pijn. Ten slotte kan er sprake zijn van pijn in de vorm van kramp. In het begin voelt u de klachten pas na een langere tijd te hebben gestaan, maar naarmate u vaker last heeft van vermoeidheid, treden de klachten steeds eerder op. Zo zou het kunnen zijn dat u voorheen pas na een volle dag staan last kreeg van een zwaar gevoel of pijn in de benen, maar tegenwoordig al na enkele uren last ervaart.

Hoe ontstaan vermoeidheidsklachten bij langdurig staan?

Wanneer u langdurig staat, zijn spieren in de benen en de rug voor een lange tijd aangespannen. Dit zorgt ervoor dat bepaalde bloedvaten kunnen worden verdrukt door deze spieren. Als gevolg hiervan worden de spieren minder goed doorbloed.

Samen met de zwaartekracht zorgt deze verminderde doorbloeding ervoor dat het bloed moeilijker terugstroomt naar het hart en blijft hangen in de benen. Hierdoor worden de benen minder voorzien van zuurstofrijkbloed. Aangezien spieren zuurstof nodig hebben om aan te kunnen spannen, zorgt het zuurstoftekort voor verzuring. Dit uit zich in de vorm van vermoeidheid, pijn en kramp.

Doordat spieren in de voeten en de benen vermoeid raken, zullen andere spieren hiervoor moeten compenseren. Dit zijn bijvoorbeeld spieren in de rug of in het bekken. Door dit compensatiemechanisme raken ook deze spieren eerder vermoeid, waardoor u op den duur ook last kunt krijgen van klachten in deze lichaamsdelen.

Andere klachten door langdurig staan op een harde ondergrond

 

Een slechte doorbloeding van de benen zorgt niet alleen voor vermoeidheid, maar kan er ook voor zorgen dat er spataderen in de benen ontstaan. Daarnaast is er op lange termijn een verhoogde kans op een diepe veneuze trombose. Hierbij raakt een ader verstopt als gevolg van bloedklontering. Ten slotte geeft langdurig op een harde ondergrond staan een verhoogde kans op het ontwikkelen van platvoeten. Het hebben van platvoeten kan ervoor zorgen dat uw lichaam uit balans raakt doordat de verhoudingen tussen gewrichten veranderen. Om ergere klachten te voorkomen is het dus belangrijk dat u op tijd ingrijpt bij vermoeidheidsklachten.

Wat is een antivermoeidheidsmat?

Naast dat een antivermoeidheidsmat ontzettend comfortabel staat, zorgt het ook voor een verminderde druk op uw voetzolen. Op deze manier worden uw voet- en beenspieren ontlast en is er meer ruimte voor ontspanning in deze spieren. Hierdoor neemt de doorbloeding in uw benen toe en zullen de vermoeidheidsklachten verminderen. Ook de eventueel aanwezige klachten in uw heupen of onderrug zullen flink afnemen. Hiermee vergroot u niet op korte termijn uw comfort, maar worden ook ernstige klachten in de toekomst vermeden.

De antivermoeidheidsmat van Biofitcity

 

Door de uitstekende kwaliteit schuim waar de antivermoeidheidsmat van Biofitcity is gemaakt, kunt u de mat op elke ondergrond gebruiken. Op deze manier kunt u op alle mogelijke plekken gebruik maken van de mat, zowel buiten als binnen.

Bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van huishoudelijke taken, zoals het opvouwen van de was of het doen van de afwas, biedt onze antivermoeidheidsmat uitstekende ondersteuning.

Daarnaast is de mat bijzonder goed te combineren met een sta bureau, om zo nog comfortabeler te werken.

De mat is volledig waterdicht en daarom eenvoudig schoon te maken. Dankzij de anti-sliplaag aan beide kanten van de mat, voorkomt u uitglijden en valpartijen. Kortom, de antivermoeidheidsmat van Biofitcity is een perfecte aanvulling op uw dagelijks leven!

wij weten wat je nodig hebt

Weet je niet zeker of wij het juiste product voor je hebben?